© SHUTTERSTOCK

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

GETEST. De beste mascara's voor een zwoele blik

De ene mascara is de andere niet. De ene geeft je een dramatische look, de andere oogt dan weer zeer subtiel, alsof je helemaal niets op hebt. Wij testen de nieuwste mascara's van dit najaar uit.

vva

1. Super Style Mascara Volume & Length - Babor

De Super Style Mascara Volume & Length van Babor heeft alles in huis wat een mascara in huis moet hebben. De fijne borstelhaartjes zorgen voor een optimale spreiding van de wimperhaartjes en een perfecte krul. Je hoeft het borsteltje slechts één keer over de wimpers heen te strijken en er blijft een dun laagje achter. De wimpers zien er 100% natuurlijk uit en voelen licht aan. De mascara klontert niet, zelfs niet na meerdere weken en loopt niet uit. Een aanrader voor wie van een subtiele, natuurlijke look houdt.

Super Style Mascara Volume & Length - € 22 - Babor

2. Haute & Naughty Lash - MAC

Dat het borsteltje er echt wel toe doet, bewijst deze Haute & Naughty Lash van MAC. De mascara heeft immers twee borsteltjes, zodat de mascara met het fijne borsteltje zorgt voor natuurlijk gedefinieerde wimpers en met het grovere een dramatischer volume creëert. En dat is zeker niet enkel een verkoopspraatje. Het verschil is duidelijk zichtbaar. De wimpers die met het grovere borsteltje behandeld zijn, reiken zowat tot aan de wenkbrauwen en staan als een waaier uitgezaaid, de wimpers die met het fijne borsteltje bewerkt zijn, staan dichter bij elkaar gegroepeerd en lijken een stuk minder lang. Met deze mascara hoef je niet te kiezen tussen subtiel en opvallend ... .

Haute & Naughty Lash Mascara - € 23 - MAC

3. Volumizing Mascara - MUD

Dankzij de praktische borstelapplicator van de Volumizing Mascara van MUD zijn alle wimpers met één enkele borstelstreek met een dun laagje mascara bedekt, zelfs de moeilijk bereikbare wimpers aan de binnenkant van het oog. De mascara zorgt voor een optimale spreiding van de wimpers, klontert niet en het geheel oogt én voelt zeer naturel aan. Deze mascara is prima voor wie het liever subtiel houdt.

Volumizing Mascara - € 19 - MUD

4. Wonder'Full mascara - Rimmel

Rimmel introduceert met Wonder’full zijn allereerste mascara met Marokkaanse arganolie. Dankzij de arganolie zou de mascara zich meteen aan de wimpers vasthechten en zeer snel drogen en dat klopt ook. De wimpers klitten niet aan elkaar vast, laten geen enkel spoor op de oogleden na en zijn egaal als een waaier gespreid. De mascara lost dus zeer zeker zijn beloftes in. Wil je iets meer drama, dan kan je meerdere malen na elkaar mascara op de wimpers aanbrengen voor een iets opvallender effect, maar voor het ultieme valsewimpereffect kijk je beter uit naar een ander exemplaar.

Wonder'Full Mascara - € 13,49 - Rimmel

5. Colossal Go Extreme! Leather Black Mascara - Maybelline

Wil je opvallende wimpers? Dan is deze Colossal Go Extreme! Leather Black Mascara van Maybelline de ideale mascara. Het borsteltje is voorzien van een gegolfd steeltje en een dubbel reservoir, waardoor er twee keer zoveel mascara op terecht komt. Dit brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Als je echt gaat voor een diepzwart, opvallend resultaat dat niet zozeer naturel moet ogen, dan krijg je wat je wil. Streef je een eerder onopvallende look na, dan zal het effect van deze mascara je misschien nogal zwaar lijken.

Colossal Go Extreme! Leather Black - € 13,99

6. Big Bold Angel Lash Mascara - NYC

De naam verraadt het al, met de Big Bold Angel Lash Mascara van NYC creëer je in een wip een dramatische oogopslag met langere en vollere wimpers. Dankzij zijn zandlopervorm volgt het borsteltje ook gemakkelijk de vorm van de wimperlijn, maar de aparte wimperhaartjes durven wel in kleine groepjes samen te klitten als je niet voorzichtig te werk gaat. Dat los je echter gemakkelijk op door achteraf met een droog mascaraborsteltje over de wimpers heen te wrijven en zo de wimperhaartjes beter te spreiden. Ben je op zoek naar een prijsgunstige mascara met een meer dan behoorlijk dramatisch resultaat, dan is deze mascara jou op het lijf geschreven.

Big Bold Angel Lash Mascara - € 4,29 - NYC

7. False Lash Wings Intenza Mascara - L'Oréal

Volume en lengte net zoals bij valse wimpers, dat belooft deze Mascara False Lash Wings Intenza van L'Oréal. Het resultaat mag er wezen: met één borstelstreekje bereik je iedere wimper van hoek tot hoek en lift je de buitenste wimpers waardoor ze meer zichtbaar worden. De wimpers lopen ook in een mooie waaier uiteen, maar als je het valsewimpereffect wil bekomen, moet je wel meerdere keren met het borsteltje over de wimpers heen strijken. Dat maakt het dan weer tricky. Want hoe meer mascara je aanbrengt, hoe meer de aparte haartjes gaan samen klitten. Wil je dit niet, wrijf dan het borsteltje keer na keer af aan de rand van het reservoir om overtollige mascara te verwijderen vooraleer je het borsteltje over de wimpers haalt. Dat scheelt al heel wat. En natuurlijk kan je ook achteraf met een droge borstel de wimpers een beetje herschikken of de overtollige mascara weghalen.

Mascara False Lash Wings Intenza - € 16,99 - L'Oréal

8. Zwarte mascara - Les couleurs de Noir

Geen klinkende naam voor de mascara van Les Couleurs de Noir, het wordt verkocht als 'zwarte mascara' en daar heeft het bedrijf een gegronde reden voor. Het jonge Belgische merk dat pas in 2012 opgericht werd, legt immers de nadruk op zijn hypoallergene kwaliteiten. Bij de ontwikkeling van hun producten worden allergene bestanddelen, waarvan bewezen is dat ze huidirritaties kunnen veroorzaken, gemeden en ze gaan er dan ook prat op dat zelfs vrouwen met een contactallergie voor cosmetische producten hun gamma zorgeloos kunnen gebruiken. Maar hypoallergeen of niet, de mascara hoeft niet voor de meeste van zijn soortgenoten onder te doen. Het fijne borsteltje spreidt de wimpers optimaal en laat een subtiel laagje mascara op de wimpers achter. Voor een subtiel en naturel effect.

Zwarte mascara - € 19,90 - Les Couleurs de Noir

MEER OVER Mode & Beauty