© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

1 / 8

Dit zijn de invloedrijkste tieners ter wereld

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft een lijst met de machtigste tieners van 2014 samengesteld. Daarin krijgen onder andere Kendall Jenner (18), Kiernan Shipka (14), Jaden Smith (16), Lorde (17) en Tavi Gevinson (18) een plaatsje.

vwh

Time rangschikt de machtigste tieners ter wereld van jong naar oud. De jongste is de 13-jarige Mo’ne Davis, de honkbalwerpster die afgelopen zomer op de voorpagina van Sports Illustrated stond. Sasha Obama is ook een van de jongsten. Samen met haar zus Malia (16) staat ze stevig in de ranking, net als de Pakistaanse Malala Yousafzai (17) die onlangs de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst nam.

Maar ook beroemde Hollywoodsterretjes haalden de lijst dankzij hun communicatie via social media zoals Twitter en Instagram en hun hoofdrol in modecampagnes. Zo zijn de it-zusjes Kylie (17) en Kendall (18) Jenner niet uit de lijst weg te slaan. De 14-jarige actrice Kiernan Shipka, beter bekend als Sally Draper, staat dan weer in de lijst omdat ze sterk acteert in de retroreeks ‘Mad Men’.

De Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde (17), die boeiende songs schrijft, opkomt vrouwen en een beautycontract kon afsluiten met M.A.C., is er ook bij. De New Yorkse Tavi Gevinson, een jonge blogster waar modeontwerpers dol op zijn, kon niet geheel onverwacht een plek bemachtigen.

Verder in de lijst: de 14-jarige transgender Jazz Jennings, de zoon van Will Smith, Jaden Smith en de beloftevolle actrice Chloë Grace Moretz (17). De 19-jarige Megan Grassell is nog net een tiener en kreeg ook een vermelding in de lijst. Na een shopsessie met haar 13-jarige zus, ontwierp ze een collectie zedige beha’s voor jonge meisjes: Yellowberry.

Op de site van Time kan je stemmen op de tiener die volgens jou de diepste indruk heeft nagelaten in 2014. Dit is de volledige lijst met de 25 jongens en meisjes die voor deze titel aanmerking komen.

- Mo’ne Davis- Sasha en Malia Obama- Jazz Jennings- Kiernan Shipka- Flynn McGarry- Erik Finkman- Ciara Judge, Émer Hickey en Sophie Healy-Thow- Kylie & Kendall Jenner- Nash Grier- Salma Kakar- Becky G- Shawn Mendes- Rico Rodriguez- Jaden Smith- Rachel Fox- Joshua Wong- Malala Yousafzai- Chloë Grace Moretz- Lydia Ko- Lorde- Tavi Gevinson- Austin Mahone- Bethany Mota- Megan Grassell- Troye Sivan

NIET TE MISSEN