© VDB

Kortrijk houdt voet bij stuk in heisa over bekermatch tegen Club

KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns was woensdag aanwezig op de voetbalbond. Als lid van de Raad van Bestuur van de Pro League maakte hij deel uit van de vergadering die er plaatsvond met KBVB-voorzitter François De Keersmaeker en CEO Steven Martens. De KVK-baas sprak na afloop met de pers ook over de heisa rond de bekermatch tegen Club Brugge.

vml

Het is nog altijd niet duidelijk waar de partij op 3 december - voor de achtste finales van de Beker van België - zal plaatsvinden. Club Brugge beweert het thuisvoordeel te hebben, omdat een mogelijk probleem door een thuiswedstrijd van Cercle in diezelfde achtste finales in der minne werd opgelost. KV Kortrijk beweert dan weer dat zij het thuisrecht hebben op basis van het Bondsreglement.

De KBVB probeert de zaak met onderling akkoord van de clubs op te lossen, maar nu al is duidelijk dat geen van beide partijen zal wijken van de standpunten.

‘Het lijkt me zo te zullen zijn dat we afstevenen op een patstelling’, zegt KVK-voorzitter Allijns. ‘Daarom zal het Departement Reglement van de voetbalbond over deze zaak uitspraak doen op 24 oktober. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij thuis mogen spelen.’

MEER OVER Club Brugge

Meer sportnieuws