© Sven Van Haezendonck

Politie waarschuwt voor fietsendieven in private garages

De Mechelse politie waarschuwt voor fietsdiefstallen in private garages van gebouwen. Vooral op plekken waar verschillende mensen hun tweewieler achterlaten, slaan dieven de jongste dagen opvallend vaker toe.

Sven Van Haezendonck

De meeste parkeerplaatsen en fietsenstallingen worden afgesloten met een automatische poort die langs de buitenzijde enkel toegankelijk is met een cijfercode, een sleutel of een elektronische badge. Van binnenuit kunnen de meeste poorten worden geopend met een drukknop.

Binnenglippen

Uit de huidige stand van het onderzoek van de lokale politie is gebleken dat de daders vermoedelijk gebruik maken van de onoplettendheid van de gebruikers van parkeerplaatsen. “Door de vertraging waarover de meeste poorten beschikken alvorens ze automatisch sluiten, heeft een potentiële dader voldoende tijd om onder de geopende of deels gesloten poort door te glippen”, zegt commissaris Maurice Dommicent van de lokale politie.

Wees alert

Eens binnen kan de dief meestal rustig zijn gang gaan. “We doen een oproep aan de gebruikers van dergelijke private parkeerplaatsen en fietsenstallingen om voldoende alert te zijn wanneer zij het gebouw betreden of verlaten. We adviseren om bij het verlaten van het gebouw even ter plaatse te blijven, tot de poort zich opnieuw helemaal heeft gesloten”, legt Dommicent uit.

Eigenaars krijgen het advies om uit veiligheidsoverwegingen poorten ook langs de binnenzijde te beveiligen. Burgers die getuige zijn van verdachte handelingen worden verzocht om die te signaleren op het nummer 015-464 464 of in dringende gevallen op het noodnummer 101.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio