© BELGA

Een op de drie Belgen krijgt Franse boetes niet

Enkele tienduizenden Belgen die deze zomer met overdreven snelheid door Frankrijk raasden, hebben géén boete in de bus gekregen. “Dat komt omdat het Belgische systeem voor uitwisseling van gegevens faalt”, sakkert de Franse fiscus. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

tomas

Van juni tot en met september konden de Franse gendarmen maar liefst 177.399 Belgische bestuurders betrappen die veel te snel richting Ardèche of Côte d’Azur reden. Dat waren er bijna 30.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Een succes voor de verkeersveiligheid én de Franse schatkist, zou u denken. Maar de Fransen hebben naar eigen zeggen slechts 118.254 boetes kunnen uitsturen, of bijna 20.000 mínder dan vorig jaar.

“In een aantal gevallen waren de foto’s te wazig, was de nummerplaat niet leesbaar of reden er meerdere wagens tegelijkertijd voorbij. Maar we kampen toch vooral met serieuze problemen in het systeem van uitwisseling van persoonsgegevens tussen België en Frankrijk”, zegt Béatrice Fournier-Mickiewicz, woordvoerster van ANTAI, het Franse agentschap dat bevoegd is voor verkeersovertredingen.