© AFP

Al zestien bergbeklimmers omgekomen door hevige sneeuwval in Nepal

Naast de eerder gevonden lichamen van vier bergbeklimmers, zijn in de loop van woensdag nog eens twaalf lichamen gevonden. Het aantal gestorven bergbeklimmers op de Annapurna in Nepal loopt daarmee op tot zestien. Zo bevestigen de lokale autoriteiten. De Annapurna is zeer populair bij bergbeklimmers.

lbo, llo

Eerder op de dag werden de lichamen van twee Polen, een Israëli en een Nepalees gevonden. ‘Nu hebben we nog eens 12 lichamen gevonden, waarvan acht Nepalezen, een Vietnamees, twee Israëli en een Pool’, zei Baburam Bhandari, de hoofdofficier van het Mustant district.

Een internationale groep van meer dan 170 bergbeklimmers was sinds dinsdag op weg naar de Thorang La pas op de bekende Annapurna route.

Naast de geborgen lichamen werden vier Israëli, vijf Duitsers, vier Polen en een Nepalees gered, zo zei Bhandari nog. ‘Door hevige regen- en sneeuwval verloren we het contact met enkele mensen’, zei Devendra Lamichanne, hoofdofficier in het Manang district. Het aantal mensen dat nog is vermist, is voorlopig onduidelijk. ‘Maar we vernamen dat het merendeel van de mensen die naar Thorang La trokken, zal terugkeren door de slechte weersomstandigheden.’

In Nepal is het de afgelopen twee dagen ontzettend slecht weer, deels te verklaren door de cycloon Hudhud die lelijk huis houdt in het naburige India.