© Zara Home

© *

© *

© *

© *

© *

1 / 6

TREND. Haal de natuur in huis

Botanische prints zijn al een tijdje niet meer uit het interieur weg te denken. Ingelijste plantenprenten aan de muur, gebloemd textiel of behangpapier met florale prints ... het kan allemaal. Laat je inspireren en haal de natuur in huis.

vva

De tijd dat bloemenprints enkel in grootmoeders interieur thuishoorden, is al lang voorbij. Botanische prints zijn hot en zeker niet oubollig. Ze kunnen perfect geïntegreerd worden in eender welk interieur, van landelijk tot strak. Of je nu wenst te kiezen voor subtiele, romantische details of gestileerde blikvangers, jouw interieur krijgt een instant huiselijke sfeer.

Ingelijste botanische prenten

Lijstjes met botanische prenten aan de muur zijn een veilige keuze. Ben je ze beu, dan haal je ze gewoon van de muur af en klaar. Tegenwoordig kan je dergelijke prentenlijsten in praktisch elke interieurwinkel aankopen, maar wie liever een eigen inbreng aan zijn bloemenwand toevoegt, vindt gegarandeerd heel wat inspiratie in prentenboeken en encyclopedieën.

Beeld vlnr: Maison du Monde en Ikea

Gebloemd bedlinnen

Met dit bedlinnen ontwaak je te midden van een bloemenpracht. Het zal misschien niet meteen binnen ieders smaak passen, maar het valt niet te ontkennen dat dit beddengoed instant romantische, landelijke sferen oproept.

Beeld vlnr: Ikea en Zara Home

Behangpapier met bloemenprint

Behangpapier met botanische prints is een gedurfde keuze, maar het resultaat mag er wezen. Kies één muur als absolute blikvanger uit en bepaal aan de hand van je persoonlijke interieurstijl welke bloemenprint jou het meest kan bekoren. Dit najaar doen vooral metallic tinten zoals zilver, koper en goud het zeer goed, maar het huidige kleurenpalet is uiteraard zeer uitgebreid.

Beeld: Arte

Subtiele bloemendetails

Heb je het liever allemaal wat minder opvallend? Kies dan voor subtiele details in de vorm van kussens, tapijten, plaids of zelfs gordijnen die de boel onmiddellijk opfleuren en die je wanneer je ze opnieuw beu bent gemakkelijk kunt vervangen.

Beeld vlnr: Haeckel Haus Co en Ikea

Bloemenpracht op tafel

Serviezen met florale prints zorgen voor een waaier aan gebruiksmogelijkheden. Ze voegen een vleugje natuur aan je gedekte tafel toe en kunnen naar hartelust gecombineerd worden. Durf te experimenteren en alle regels overboord te gooien. Voeg extra natuurlijke elementen zoals mos, takken of bladeren aan je tafeldecoratie toe of hou het sober en laat je servies voor zich spreken.

Beeld vlnr: Zara Home en Villeroy & Boch

NIET TE MISSEN