© Belga

Studenten lerarenopleiding secundair onderwijs blijft dalen

Het aantal studenten dat een lerarenopleiding secundair onderwijs volgt, is de afgelopen drie jaar met liefst 14% gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Hogeschoolraad.

Jan Stassijns

De Vlaamse Hogeschoolraad ­(VLHORA) maakte gisteren de resultaten bekend van zijn telling van het aantal studenten aan de 17 Vlaamse hogescholen. Daaruit blijkt dat de hogescholen meer studenten blijven aantrekken. Alle opleidingen samen kennen een stijging van 3%, of 3316 studenten meer dan vorig academiejaar. In totaal waren er op 1 oktober 114.693 studenten ingeschreven aan de basisopleidingen van de hogescholen. “De stijging over de afgelopen tien jaar blijft spectaculair en constant”, zegt Marc Vandewalle van VHLORA.

Opvallend, in alle studiegebieden is dat het aantal studenten gestegen is, behalve in het studiegebied Onderwijs. Vooral de lerarenopleiding secundair onderwijs heeft een klap gekregen. Sinds 2011 is dat aantal studenten met bijna 14% gedaald. In totaal gaat het over een daling van 1521 studenten.

Lees meer in Gazet van Antwerpen