Bezorgde buren Alice Nahonlei geven meer dan 360 handtekeningen af

Foto: Foto W&F

Bezorgde buren Alice Nahonlei geven meer dan 360 handtekeningen af

Print
Schoten - Een bewonersgroep van de Alice Nahonlei en wijk Koningshof overhandigde gisteren een petitie aan burgemeester Maarten De Veuster tegen het voornemen van gewest en gemeente om het kruispunt Botermelkbaan-Wezelsebaan dicht te maken en alle verkeer via de Alice Nahonlei te sturen.

Het plan kadert in de heraanleg van de Botermelkbaan, wat een gewestweg is. Het is een dossier met een héél lange baard, zoals burgemeester Maarten De Veuster gisteren zei, want er wordt al sinds 2004 over gepalaverd. De aanleiding was toen een zwaar ongeval. Maar er zou nu schot in de zaak zitten en het openbaar onderzoek kan ieder moment starten.

"Iedereen in de wijk Koningshof vindt het positief dat er iets voor de veiligheid gebeurt", zegt Jan Mertens, die gisteren met zijn buren een petitie van 353 handtekeningen uit de wijk en nog een 30-tal van vooral ouders van de vlakbij gelegen scholen, kwam overhandigen. "Destijds hadden de mensen van het Lindehof op die herinrichting aangedrongen. Maar ze hebben zich zelf teruggetrokken toen ze merkten dat de bewoners uit de Alice Nahonlei de grote pineut zouden worden."

De gemeente wil in samenwerking met het gewest de verkeersintensiteit op het kruispunt Alice Nahonlei-Botermelkbaan met 300% verhogen, om daar een verkeerslicht te kunnen verantwoorden. Het kruispunt van de Wezelsebaan en de Botermelkbaan zou hiervoor worden afgesloten. Al het verkeer door Schotenhof zal dan door de Alice Nahonlei worden gestuurd.

"Het is voorspelbaar dat er tijdens de schoolspits lange files zullen ontstaan, te beginnen vanaf de rotonde aan de Alice Nahonlei tot aan de scholen Kindsheid Jesu, 't Lommert en Emmaüs", zegt Jan Mertens. "Ouders komende uit 's Gravenwezel zullen niet meer van het kruispunt met de Wezelsebaan gebruik kunnen maken. Dit geldt ook voor Vita et Pax en de Openluchtschool Sint-Lutgardis. Onaanvaardbaar voor de veiligheid van de kinderen vinden wij dat. Wij zijn het als bewoners van de Alice Nahonlei en aanpalende straten beu dat onze straat en bij uitbreiding de Alfons Servaislei beschouwd worden als hoofdas."

De organisatoren van de petitie vragen dat het kruispunt met de Wezelsebaan veiliger wordt gemaakt voor de schooljeugd, maar wel open blijft. Ook de Alice Nahonlei en Alfons Servaislei moeten aangepast worden zodat gebruikers zich beter aan de maximumsnelheid van 50 per uur houden. "We denken wel dat het een goede zaak is dat uw partijgenoot Ben Weyts nu bij het Vlaams gewest aan de stuurknuppel zit en niet langer Crevits", zegde het actiecomité nog.

Burgemeester Maarten De Veuster wou gisteren geen toezeggingen doen. "Het gaat om een dossier dat tot stand kwam onder onze voorgangers. Ik roep de mensen op om hun bezwaren maximaal kenbaar te maken tijdens het openbaar onderzoek dat binnenkort start", adviseerde hij de actiegroep. "Maar het is een trein die vertrokken is en de subsidietoekenning hangt er aan vast. Wat voor ons als gemeente een prioriteit blijft, is de aanleg van het fietspad naast de Botermelkbaan, en die aanleg laat ik onder geen beding in gevaar brengen."
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio