© GVA

Man dierenwinkel gewond na overmeesteren inbreker

Marc De Ridder van de bekende dierenspeciaalzaak De Ridder-Goossens in Ranst moest gewond met de ambulance worden afgevoerd nadat hij een inbreker had overmeesterd.

Kristin Matthyssen

De feiten dateren van vrijdag 3 oktober maar raakten pas nu bekend. De twee daders, een man van 28 en zijn kompaan van 24 uit Borgerhout, werden ter beschikking gesteld van het parket en intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze waren niet aan hun proefstuk toe. In de auto waarmee ze naar Ranst waren gereden, trof de politie inbrekersmateriaal en andere buit aan.

"Het was acht uur ‘s morgens", doet Marc in zijn bekende dierenspeciaalzaak in de Schoolstraat het relaas van de feiten. Zijn arm zit verpakt in een brace, want bij het overmeesteren raakte zijn schouder uit de kom, scheurde een pees af en brak een deel van de bol in zijn schouder af, waardoor er nu twee bouten in zitten. "Ik was achteraan in de hangar‘s morgens hooi op paletten aan het leggen toen ik ineens mijn vader hoorde roepen."

Willy (75) zat in het bureau papierwerk te doen toen hij plots twee vreemdelingen aan de kassa opmerkte. Vader en zoon twijfelden niet en stormden de opgeschrikte inbrekers achterna. "Op tien meter van de straat heb ik me als een tijger op de ene gestort", vertelt Marc. "Bij die val kwam ik lelijk op mijn schouder terecht. Ik ben op zijn benen gaan zitten en heb zijn nek vastgepakt om hem in bedwang te houden. De tweede is dan op zijn hulpgeroep teruggekomen."

Dat was echter buiten Willy gerekend. Hij ging tussen zijn zoon die de inbreker in een klemgreep hield en de teruggekeerde kompaan instaan. "Die kerel is dan opnieuw weggerend", zegt Willy. "Ik heb de politie gebeld, maar die moest helemaal uit Zandhoven komen. Uiteindelijk hebben we zelf zijn polsen vastgebonden met colsonbandjes."

De tweede dief werd later opgemerkt door een collega-middenstander in Ranst en kon door politie Zara in de Molenstraat ingerekend worden.

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio