© Chris VAN ROMPAEY

Werelddag van verzet tegen de armoede

Oud-spelers Lierse voetballen op Grote Markt

Op vrijdag 17 oktober vindt de ‘Werelddag van verzet tegen de armoede’ plaats. Naar aanleiding hiervan organiseren verscheidene organisaties een evenement op de Grote Markt in Lier.

Chris Van Rompaey

‘Lier tegen armoede’ begint om 12u. De Lierse armoedeorganisatie Goed Gevoel deelt er tot 14u aan iedereen een gratis maaltijd aan. “Met onze actie ‘Hak armoede in de pan’ willen we mensen bewust maken van de waarde van voeding die veel te vaak verloren gaat. En dit terwijl er veel te veel mensen zijn voor wie goede voeding geen dagelijkse kost is, gewoonweg omdat ze het niet kunnen betalen”, zegt Nathalie Boschmans.

Na de gratis maaltijd zorgt eersteklasser Lierse voor een volgende activiteit: ‘Sjotten tegen armoede’. “We organiseren op de Grote Markt enkele voetbalwedstrijdjes in een minipitch. Lierse treedt aan met twee teams van oud-spelers met onder meer Johan Boskamp, Herman Helleputte, Tomas Radzinski, Stijn Huysegems, Raf Goyvaerts, Nico Van Kerckhoven, Swat Janssens en ikzelf”, zegt Lierse-bestuurslid Neel De Ceulaer. “We nemen het op tegen het Lierse schepencollege, de politie, de Lierse Homeless Boys, de Broeders Alexianen en Kome Nete. Deze demonstratiewedstrijden duren tot 17u.”

www.facebook.com/liertegenarmoedeMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio