© MaTi

Stratenplan vol fouten

Essenaars kregen begin oktober een nieuw stratenplan in de bus. Dat plan werd gemaakt en verdeeld door firma Horemans en staat vol fouten. De gemeente distantieert zich en zegt er niets mee te maken te hebben.

MaTi

In 2012 heeft de gemeente samengewerkt met Horemans voor de opmaak van een stratenplan. Dit jaar handelde de firma op eigen houtje. De gemeente werd niet op de hoogte gebracht dat Horemans opnieuw handelaars contacteerde om het stratenplan te financieren. Bijgevolg kon de gemeente het plan niet controleren op eventuele fouten. Zo staan er op de achterzijde bijvoorbeeld nog telefoonnummers van niet meer bestaande bibliotheekfilialen.

"Twee jaar geleden heeft de firma Horemans met goedkeuring van de gemeente een nieuw stratenplan gemaakt", verduidelijkt Tom Van Caelenberge van de communicatiedienst. "Begin oktober werden er door de firma Horenmans nieuwe stratenplannen op het gemeentehuis geleverd. We hebben de firma om uitleg gevraagd. Men zei ons dat er nieuwe stratenplannen werden gemaakt jegens verplichtingen naar adverteerders toe."

"Wij willen ons dus distantiëren van deze aanpak en betreuren dat er een niet correct stratenplan is bedeeld. Het gemeentelijk logo staat vermeld op het stratenplan. Dat geeft de indruk dat de gemeente er wel bij betrokken is. Ondertussen is ook het aantal straten gewijzigd", zegt Van Caelenberge. "Het plan is dus niet actueel. Bovendien staat er informatie op die al gedateerd is."

Lees het volledige artikel in uw krant van woensdag, etiditie Noord.

 Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio