© jvdv

Zevende editie met poëzie en proza van eigen bodem

Herman Brusselmans flankeert lokaal talent

De organisatoren van het Hamse Boekenweekend bieden zaterdag 18 en zondag 19 oktober tijdens de zevende editie in cultureel centrum Jan Tervaert een bijzonder aantrekkelijk programma aan. Een variatie van plaatselijke, nationaal en internationaal bekende auteurs kruidt het aanbod tijdens publieke gesprekken en signeersessies, aangevuld met allerlei boekenstands in het cultuurcentrum.

JAN VANDEVELDE

Pers-, boek- en striphandelaar Kurt De Bruyne stak in 2008 het vuur aan de lont voor de eerste editie van het Hamse Boekenweekend. De winnaar van de Miraprijs 2012 (tweede was toen de Zogse jeugschrijver Wally De Doncker, nvdr.) en zijn medewerkers verhuisden van de kleinschalige ruimte in het PTI naar cultureel centrum Jan Tervaert. Meteen kreeg het Boekenweekend letterlijk en figuurlijk meer ruimte om te groeien naar een manifestatie die de jongste jaren enkele duizenden bezoekers telt.

‘Het kan geen toeval meer zijn dat de Durme- en Scheldeboorden in Hamme zo veel schrijverstalent voortbrengen’, stelt De Bruyne. ‘In het verleden was er Filip De Pillecyn, maar ook met Herman Brusselmans hebben we in Hamme nog een grote Prins van de Vlaamse Letteren.’

Met Do Van Ranst en Wally De Doncker heeft Hamme ook twee vooraanstaande jeugdauteurs en de voormalige dorpsdichter van Doel Hilde Van Cauteren in huis.

Boekenweekend op zaterdag 18 en zondag 19 oktober in CC Jan Tervaert. Gratis toegang.

www.boekenweekend.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio