© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 4

Katoen Natie is ‘Onderneming van het Jaar’

Katoen Natie, de logistieke dienstverlener geleid door Fernand Huts, is dinsdag uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar’. De jury prees de “indrukwekkende koers” die het Antwerpse havenbedrijf volgt. De prijs werd uitgereikt door koning Filip.

(Belga)

Katoen Natie haalde het van vier medegenomineerden: bioscoopzaaluitbater Kinepolis uit Gent, de producent van hygiënische producten Ontex uit Aalst, lingerieproducent Van de Velde uit Wetteren en de producent van installaties voor groene energie Vyncke uit Harelbeke.

“Katoen Natie volgt een indrukwekkende koers, waar groei en personeelsontwikkeling prioritair zijn. Deze personeelsmotivatie zorgt ervoor dat er een constante en dagdagelijkse ontwikkeling is van nieuwe initiatieven, markten en producten”, motiveert juryvoorzitter graaf Paul Buysse in een persbericht.

“Op alle vlakken is Katoen Natie een succesvol bedrijf dat niet door één man gestuwd wordt, maar gedragen wordt door honderden enthousiaste medewerkers. De jury meende dan ook dat Katoen Natie op een vrij overweldigende manier heeft bewezen dat het de titel ‘Onderneming van het Jaar 2014’ verdient.”

De logistieke dienstverlener werd opgericht in 1854. Het bedrijf groeide sindsdien uit tot een wereldwijde speler, met 150 terminals en logistieke platformen. Het bedrijf telt meer dan 10.000 medewerkers en realiseerde in 2013 een omzet van 1 miljard euro.

Het was de 20ste editie van de verkiezing die de bedoeling heeft Belgische bedrijven te belonen voor hun goede prestaties.

MEER OVER Haven Antwerpen

Nu in het nieuws