De sfeer op de Sluitingsprijs is dan ook met niets te vergelijken. Het bier vloeit rijkelijk, de frietjes met stoofvlees gaan vlot van de hand, de cafés zitten stampvol en nog voor de renners over de eindmeet zijn, worden er al polonaises gedanst. De Sluitingsprijs is ook de enige koers in de regio waar bookmakers goede zaakjes doen. Bookmaker Paul is al voor de tiende keer aanwezig op de Sluitingsprijs. “Vooral in West-Vlaanderen worden er op kermiskoersen weddenschappen georganiseerd. Hier in de regio is de Sluitingsprijs op dat vlak uniek. Ik kom hier graag. De sfeer is hier speciaal. Echte folklore”, vertelt hij.

Voormalig topwielrenster Yvonne Reynders (77) noemt de Sluitingsprijs de ‘schoonste koers van de provincie Antwerpen’. Ze komt al meer dan vijftig jaar kijken.

Putte-kermis is met de Sluitingsprijs nog niet volledig afgelopen. Nu zondag 19 oktober is er nog Koekloting, waarbij opnieuw van 9 tot 18 uur een jaarmarkt langs beide kanten van de grens wordt georganiseerd. En de liefhebbers van de Sluitingsprijs kunnen de datum van dinsdag 13 oktober 2015 alvast in hun agenda zetten.     

Bekijk alle foto's van de Sluitingsprijs hier.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio