© BELGA

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 10

Putte loopt vol voor 81ste Sluitingsprijs

Duizenden mensen zijn dinsdagnamiddag afgezakt naar Putte voor de 81ste Nationale Sluitingsprijs, de laatste koers van het wielerseizoen op de weg. Met bussen werden de supporters van overal in Vlaanderen aangevoerd. En/of er dit jaar weer een feestje gebouwd werd in het grensdorp.

dmm

De sfeer op de Sluitingsprijs is dan ook met niets te vergelijken. Het bier vloeit rijkelijk, de frietjes met stoofvlees gaan vlot van de hand, de cafés zitten stampvol en nog voor de renners over de eindmeet zijn, worden er al polonaises gedanst. De Sluitingsprijs is ook de enige koers in de regio waar bookmakers goede zaakjes doen. Bookmaker Paul is al voor de tiende keer aanwezig op de Sluitingsprijs. “Vooral in West-Vlaanderen worden er op kermiskoersen weddenschappen georganiseerd. Hier in de regio is de Sluitingsprijs op dat vlak uniek. Ik kom hier graag. De sfeer is hier speciaal. Echte folklore”, vertelt hij.

Voormalig topwielrenster Yvonne Reynders (77) noemt de Sluitingsprijs de ‘schoonste koers van de provincie Antwerpen’. Ze komt al meer dan vijftig jaar kijken.

Putte-kermis is met de Sluitingsprijs nog niet volledig afgelopen. Nu zondag 19 oktober is er nog Koekloting, waarbij opnieuw van 9 tot 18 uur een jaarmarkt langs beide kanten van de grens wordt georganiseerd. En de liefhebbers van de Sluitingsprijs kunnen de datum van dinsdag 13 oktober 2015 alvast in hun agenda zetten.

Bekijk alle foto's van de Sluitingsprijs hier.

Debusschere wint Sluitingsprijs, Van Asbroeck pakt Europe Tour

© BELGA

© BELGA

1 / 2

Jens Debusschere (Lotto-Belisol) heeft de Nationale Sluitingsprijs in Putte-Kapellen op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen won de laatste koers van het jaar in een spannende massasprint waarbij een finishfoto aan te pas moest komen. Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) werd tweede. Van Asbroeck kan zich wel troosten met de eindzege in de Europe Tour. Voor Debusschere is het zijn tweede zege op een rij in Putte-Kapellen.

Putte-Kapellen bestaat uit acht ronden van 22,39 km. Elf koplopers namen al snel de benen. De Nederlanders Pim Lightart, Ramon Sinkeldam en Niki Terpstra en onze landgenoot Kenneth Vanbilsen bleken al snel de sterksten vooraan. Maar bij het ingaan van de laatste ronde was het sprookje uit voor de vier koplopers.

In de laatste vijf kilometer trokken Kenny Dehaes en Zdenek Stybar vol door, maar de traditionele massasprint was onvermijdelijk. Daarin haalde Belgisch kampioen Jens Debusschere het nipt voor Tom Van Asbroeck. Jonas van Genechten (Lotto-Belisol) eindigde als derde. Debusschere werd afgelopen weekend nog derde in Parijs-Tours. Hij won vorig jaar ook al de Sluitingsprijs.

Tom Van Asbroeck is dankzij deze tweede plaats zeker van de eindzege in de Europe Tour , het regelmatigheidsklassement van de ‘kleinere’ Europese wielerwedstrijden. Hij had in principe vandaag genoeg aan een twaalfde plaats om de Italiaan Sonny Colbrelli achter zich te laten en slaagde daar met verve in.MEER OVER Fotospecial van de dag

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio