© TDK

Camera's doen criminaliteit en overlast afnemen

De camera's die afgelopen voorjaar werden geplaatst in het centrum van Puurs hebben hun doel niet gemist. In de stationsomgeving bijvoorbeeld daalde het aantal fietsdiefstallen met 90%. De camera's leidden ook tot de opheldering van een straatoverval.

TDK

In Puurs hangen momenteel camera's in de stationsbuurt, aan de Hondsmarkt en het Kloosterhof. En ze werpen hun vruchten af. "We hebben de cijfers van de fietsdiefstallen in de stationsbuurt geanalyseerd. Op een half jaar tijd staat de teller van het aantal fietsdiefstallen op amper vier feiten. Dezelfde periode, een jaar eerder, was er nog sprake van veertig fietsdiefstallen op zes maanden tijd. Het is duidelijk dat dieven beseffen dat er camera's hangen en dat de pakkans daardoor een pak groter is geworden", reageert de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). "En de camera's worden ook gebruikt om zaken op te lossen. Zo werden we tijdens Pukema geconfronteerd met de brutale overval van een vijftienjarige jongen. Wel, door de camerabeelden te analyseren heeft de politie de twee daders kunnen identificeren."

De cijfers springen zo in het oog dat nu ook de gemeente Bornem overweegt om camera's te installeren. "We gaan dat binnenkort bespreken in het schepencollege maar de kans is zeker niet onbestaande dat we er ook gaan installeren", zegt burgemeester Luc de Boeck (CD&V) van Bornem.Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio