Gidsenvereniging Scheldelanders brengt voordracht One World

Print
Boom - Hedendaagse kunst en de One World kunstinstallatie van Arne Quinze, in het Provinciaal Domein De Schorre, is de aanleiding voor een voordracht door kunstkenner Hendrik Robberecht. Hij brengt een niet te missen verhaal doorheen de aparte wereld van de hedendaagse kunst.

Robberecht studeerde aan de Universiteit Gent en ging daarna in Thorikos in Griekenland werken en studeren voor de Belgische opgravingen. Hij is leraar esthetica en gastdocent aan de Hogeschool Vives in Brugge. Sedert een paar jaar is zijn grote liefde de hedendaagse kunst in al zijn aspecten en met al zijn problemen.

Het verhaal begint in De Schorre, waar Hendrik Robberecht de verlichte Kunstbrug van Arne Quinze, afgelopen zondag net officieel geopend, gebruikt om de hedendaagse kunst, sociale interactie en communicatie, Tomorrowland en de link naar de hedendaagse kunst alsook het thema kunstbruggen in de architectuur aan bod te laten komen. De samenkomst start op het centrale plein van deze brug, in het hart van De Schorre, om 19 uur. Na wat uitleg gaat het richting Taverne De Schorre waar de voordracht en presentatie volgt vanaf 19.30 uur.

U betaalt hiervoor 9 euro per persoon, een drankje inbegrepen. Inschrijven kan via monique.vandevreken@skynet.be van de Gidsenvereniging Scheldelanders vzw.
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio