Twee jongemannen bewerken fietserstunnel over 160 meter met graffiti

Twee jongens van 17 en 18 jaar hebben graffiti aangebracht in de fietserstunnel aan de D’Herbouvillekaai. Ze werden betrapt door een agent die toevallig passeerde.

Doro

Maandagmiddag fietste een hoofdinspecteur van de Antwerpse naar de fietserstunnel op de D’Herbouvillekaai. Toen hij beneden naar de tunnel wilde gaan, nam hij een verfgeur waar en zag hij twee jongemannen wegwandelden op de D’Herbouvillekaai. Eén van de twee stak net op dat moment een spuitbus weg in een plastic zak.

De twee mannen werden even later door een interventieploeg opgepakt. In de plastic tas die ze bij zich hadden zaten vijf spuitbussen met verschillende kleuren verf. Eén van de twee had ook een etiket bij zich met daarop een voorbeeld van een tag.

Tijdens het onderzoek werd vastgesteld dat in de toegangen die leiden naar de fietserstunnel, over een totale lengte van 160 meter (4 x 40 m), op de wanden en plafonds tags, tekeningen en teksten waren aangebracht waarvan de kleuren dezelfde waren als van de spuitbussen die de twee verdachten bij zich hadden.

De twee verdachten van 17 en 18 jaar oud gaven onmiddellijk toe dat zij de ‘artiesten’ waren. Ze zullen de rekening voor het verwijderen van de verf in de bus krijgen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio