Belgische anesthesiste bekent dat ze dronk net voor fatale bevalling

Foto: GPD

Belgische anesthesiste bekent dat ze dronk net voor fatale bevalling

Print

De Belgische anesthesiste die in Frankrijk vast zit nadat een van haar patiënten overleed tijdens een bevalling eind september heeft toegegeven dat ze vlak voor de bevalling wat gedronken had. Maar ze was naar eigen zeggen wel niet dronken.

De vrouw moest vandaag voor het hof van beroep in de Franse stad Pau verschijnen, waar ze om haar vrijlating vraagt. Nochtans had de vrouw toegegeven voor de bevalling gedronken te hebben. ‘Ik heb een halve fles wodka aangelengd met water en die leeggedronken. Ik was niet dronken en zat nog aan 70 procent van mijn capaciteiten’, aldus een gerechtelijke bron.

De vrouw krijgt donderdag te horen of ze vrijgelaten zal worden. De 45-jarige Belgische was anesthesiste van dienst tijdens een bevalling met keizersnede in de nacht van 26 op 27 september. De vrouw kreeg tijdens de bevalling een hartaanval. De dag nadien werd de anesthesiste bij de politie geroepen, toen bleek ze nog twee gram alcohol per liter in het bloed te hebben, vijf keer hoger dan wettelijk is toegelaten. De vrouw gaf toe een alcoholprobleem te hebben.

.

Nu in het nieuws