© Photo News

Ook Nederlandse bond neemt Hiddink op de korrel

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond (KNVB), gaat zo spoedig mogelijk om de tafel zitten met de Nederlandse bondscoach Guus Hiddink en diens staf. Dat maakte hij dinsdag bekend, een dag na het debacle tegen IJsland (2-0 nederlaag).

dmm

Van Oostveen is geschrokken van het optreden van het Nederlands elftal, maandag in Reykjavik tegen IJsland (2-0). Door de tweede nederlaag in drie kwalificatiewedstrijden is het EK van 2016 ineens ver weg voor de nummer drie van de wereld. ‘Daar waar we het de vorige keer als een incident hebben betiteld, begint het nu een structureel karakter te krijgen’, zei Van Oostveen dinsdag kort voor de terugvlucht naar Amsterdam. ‘Dat betekent dat we sneller zullen gaan evalueren dan de vorige keer.’

Onder Hiddink verloor Oranje drie van de vier wedstrijden. Na de nederlaag in de oefeninterland tegen Italië en de mislukte start van de EK-kwalificatie tegen Tsjechië wilde Van Oostveen zich nog geen zorgen maken. De kansloze nederlaag in Reykjavik heeft de KNVB-directeur echter aan het denken gezet. Oranje heeft al zes punten achterstand op IJsland en Tsjechië, de nummers een en twee van de groep.

Van Oostveen wilde amper twaalf uur na de dramatische uitglijder tegen IJsland slechts een korte reactie geven, maar maakte wel duidelijk dat het zo niet langer kan bij Oranje. ‘Ik heb, denk ik, hetzelfde gezien als jullie. We zullen gaan evalueren en dat zal scherper en sneller zijn dan de vorige keer. Op basis daarvan komen we wel weer bij jullie terug.’

De volgende interland van Oranje is op 12 november, vriendschappelijk tegen Mexico. Het Nederlands elftal speelt vier dagen later de vierde EK-kwalificatiewedstrijd, tegen Letland.

Meer sportnieuws