© GvA

Agenten vrijgesproken voor dood Essenaar in Albertkanaal

Twee agenten van de lokale politie van Antwerpen zijn vrijgesproken voor de onopzettelijke doding van Mohammad Khlifa Drame (21) uit Essen. De correctionele rechtbank vond dat de politiemensen in de fout waren gegaan door hem na een controle op een donker jaagpad langs het water achter te laten, maar zagen geen oorzakelijk verband tussen die fout en het feit dat de twintiger daarna verdronken was.

De beklaagden wilden Mohammad in de nacht van 30 april 2011 controleren op het De Coninckplein, maar hij verzette zich. Hij werd meegenomen naar het politiekantoor in de Handelsstraat, waar hij gefouilleerd werd. De man stond niet geseind en had ook geen drugs op zak, waarna hij mocht beschikken.

De beklaagden boden hem een lift aan en reden naar de Denderstraat, die uitgeeft op een jaagpad langs het water. Toen ze deur van de combi openden, liep de twintiger in paniek weg. De agenten deden nog nazicht in de buurt, maar konden hem niet meer vinden. Op 9 mei 2011 werd zijn levenloze lichaam uit het Straatsburgdok gehaald.

Zijn weduwe diende klacht in tegen de agenten. Ze vroeg zich af waarom ze haar man net op die verlaten plek gedumpt hadden. De beklaagden zeiden dat ze hem van daaruit de bushalte op de Slachthuislaan wilden tonen.

Het openbaar ministerie vond het onvoorzichtig van de agenten om hem op die plaats af te zetten, maar zag geen oorzakelijk verband met de dood van Mohammad en had de vrijspraak gevorderd. De weduwe had gehoopt op een veroordeling en grijpt door de vrijspraak naast een schadevergoeding.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio