© Margo Tilborghs

Gemeente en Bosgroep Antwerpen-Noord organiseren bosrandactie

Essen start met de Bosgroep Antwerpen-Noord een samenwerking op om meer en gevarieerder bos te realiseren in deze woonzone. Uit een lijst van struiksoorten kunnen de bewoners van het woonbos en de weekendzones zelf een bosrandpakket samenstellen om dit najaar aan te planten.

MaTi

Gezien de meerwaarde voor het woonbos en de weekendzones, voorzien de bosgroep en de gemeente een tussenkomst bij de aankoop van een plantpakket. "Er is bewust gekozen om zoveel als mogelijk met plantsoen van hier te werken om de natuur nog een stapje vooruit te brengen", zegt Helmut Jaspers (sp.a) schepen van Leefmilieu en Groenbeleid. "Bij levering van het plantgoed ontvangt men ook een brochure met heel wat nuttige achtergrondinformatie. Bij het ophalen van de pakketten zullen ook tips gegeven worden over de wijze van aanplanten."

De Bosgroep Antwerpen Noord vzw is een vereniging voor en door privé-boseigenaars. Zij werken op vrijwillige basis samen en krijgen advies op maat voor meer en beter beheer van hun bos. De actie richt zich uitsluitend tot inwoners van het woonbos Wildert en de weekendzones van Wildert en Horendonk.

Alle info over de plantsoorten, prijs en praktische info over actie is te vinden op de gemeentelijke website. Bestellen kan slechts tot uiterlijk 5 november via een bestelbon die te vinden is op de gemeentelijke website en die moet bezorgd worden aan de Bosgroep Antwerpen Noord vzw.Op zaterdag 22 november kunnen alle betaalde bosrandpakketen afgehaald worden in de gemeenteloods achter het gemeentehuis.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio