© Photo News

Vermoeide Jasper De Buyst reist niet mee naar EK op de piste

Donderdag starten in Baie-Mahault, in het Franse Guadeloupe, de Europese kampioenschappen op de piste (16-19 oktober). Toptalent Jasper De Buyst is er niet bij, maar de Belgische selectie mag met Jolien D’Hoore, Kelly Druyts en het duo Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke dromen van medailles.

jvh

De Buyst maakt geen deel uit van de Belgische selectie in Guadeloupe. Het pistetalent nam deel aan het WK op de weg in Ponferrada voor beloften en heeft na een lang seizoen nood aan rust. Jammer voor bondscoach Peter Pieters, want De Buyst pakte dit jaar de eindstand in de Wereldbeker omnium en won vorig jaar ook de Gentse Zesdaagse.

Al zijn er nog voldoende andere kanshebbers op een medaille in de Belgische selectie. Jolien D’Hoore won vorig jaar brons in het omnium op het EK in Apeldoorn en wil dit jaar opnieuw huiswaarts keren met een medaille. De renster uit Merelbeke gaf bewust verstek voor het WK in Ponferrada op de weg om fris aan de start van het pisteseizoen te verschijnen. D’Hoore neemt overigens niet deel aan de ploegenachtervolging en focust enkel op het omnium.

Voorts wordt het uitkijken naar de prestaties van Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke. Vorig jaar goed voor brons op het EK ploegkoers en in 2012 veroverden ze zelfs goud op het WK in diezelfde discipline. Verder telt de Belgische selectie met Kelly Druyts de wereldkampioene in het scratch in haar rangen. De Antwerpse zal ook op het EK willen schitteren.

Tot slot is er ook nog de selectie van de 18-jarige juniore Nicky Degrendele. Zij veroverde op het jongste WK voor junioren goud in het keirin en brons in de sprint en zal op dit EK deelnemen aan de sprint bij de profs.

Meer sportnieuws