© PH

Komend weekend 20 graden en droog

Voor wie dacht dat we dit jaar niet meer de twintig graden zouden, hebben we goed nieuws: de komende dagen krijgen we nog enkele buien over ons heen maar dan wordt het droger en warmer. Voor het weekend wordt zelfs twintig graden voorspeld.

Over het zuiden en oosten van het land blijft het dinsdagmiddag droog met zonnige perioden. Elders is meer bewolking aanwezig en in het westen van het land is een lichte bui mogelijk. Er waait een matige, aan zee soms een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. De maxima reiken tot 13 graden in de Ardennen en 15 tot 17 graden elders. Dinsdagavond en -nacht is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Vooral dicht bij de kust kunnen enkele buien voorkomen. Het kwik daalt naar 7 tot 11 graden.

Woensdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral in het westen tijdelijk nog kans op een bui. Aan het eind van de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden, later gevolgd door regen. Er waait een zwakke tot matige van west naar zuid krimpende wind, bij maxima van 14 tot 17 graden.

Donderdag komen er nog enkele buien voor bij zowat 17 graden. Vanaf vrijdag wordt de buienkans klein, af en toe schijnt de zon en de middagtemperatuur loopt in het weekend op naar 20 graden en meer. Na het weekend volgt een geleidelijke afkoeling.