© Photo News

Van Avermaet gaat opnieuw voetballen

Greg Van Avermaet (BMC) keert vrijdag nog eens terug naar zijn oude liefde. De Waaslander neemt naar aanleiding van de uitreiking van de Vélo d’or deel aan een voetbalmatch tussen wielrenners in Nice.

jvh

Het Franse maandblad Vélo Magazine reikt sinds 1992 jaarlijks de Vélo d’or uit aan de beste wielrenner van het seizoen. De prijs wordt toegekend door een panel van beroepsjournalisten uit de hele wereld. Vorig jaar won Chris Froome de prestigieuze trofee. De laatste Belgische winnaar was Philippe Gilbert in 2011. Ook Tom Boonen (2005) en Johan Museeuw (1996) prijken op de erelijst.

Naar aanleiding van de verkiezing organiseert het magazine ook een voetbalmatch tussen Franse profwielrenners en buitenlandse profs in het stadion Charles-Ehrmann in Nice. Ook Greg Van Avermaet kreeg een uitnodiging en zal het onder meer opnemen tegen de Franse renners Thibaut Pinot, Kévin Reza, Nacer Bouhanni. Jérome Pineau is kapitein van de Franse ploeg. ‘Ik kijk ernaar uit’, stelde Van Avermaet na Parijs-Tours. ‘Deze week zal ik alvast wat trainen om dat balgevoel terug te krijgen.’

Van Avermaet begon zijn sportcarrière ooit als voetballer en doorliep alle nationale jeugdreeksen bij KSK Beveren als keeper. Uiteindelijk koos hij toch voor de fiets. Hij voetbalt vrijdag in het internationale team met onder meer Oscar Gatto, Yauheni Hutarovich, Davide Rebellin. Ook andere landgenoten, met name Preben Van Hecke en Nick Nuyens als kapitein, maken deel uit van de internationale ploeg.

Meer sportnieuws