© Eef Janssens

Op zoek naar verborgen parels in de hele wijk

Twee senioren uit het district stippelden een wandelzoektocht uit doorheen de hele wijk en daarbuiten in het kader van het jaarthema Sport voor Senioren. Een tocht vol nieuwe ontdekkingen.

DoRo

Jean Van Hout, voorzitter van de seniorenraad, stelde in mei een wandelzoektocht op binnen het district Borgerhout. Nu maakte hij samen met Lejo De Jonghe ook een zoektocht doorheen Borgerhout en daarbuiten. Het district zorgde voor logistieke en financiële steun.

“Wij zijn uiteraard erg opgetogen met de sportieve seniorenraad die we in ons district hebben”, vertelt Stephanie Van Houtven, schepen van Senioren. “Zij hebben mee het jaarthema tot een succes gemaakt met initiatieven die ook in 2015 doorlopen. Zo was er Start to Walk waarbij de senioren een halfjaar lang wandelingen maakten door het district en tot ver daar buiten. De wandelzoektocht is ook een sportief en boeiend initiatief van en voor onze senioren.”

Tot half november kan iedereen in de dienstencentra en het districtshuis op het Moorkensplein terecht om een boekje voor de wandelzoektocht af te halen. De eerste 500 exemplaren vlogen al de deuren uit. “Wie wil wandelen, kan onze zoektocht als leidraad gebruiken”, vertelt Jean Van Hout trots.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio