© Patrick De Roo

Stad en provincie halen uit naar Eurostation over vertraging fietsbrug

De stad Antwerpen en de provincie Antwerpen vrezen vertragingen bij de bouw van de nieuwe fietsbrug over de Singel aan het station van Berchem. In een gezamenlijke brief halen ze zwaar uit naar de NMBS-Holding en vooral Eurostation.

SVW

De NMBS-Holding ondertekende de samenwerkingsovereenkomst over de bouw van de nieuwe fietsbrug nog steeds niet. Zonder deze handtekening kunnen de provincie en de stad het aanbestedingsdossier niet goedkeuren. Dat zou normaal in oktober gebeuren, waardoor de aanbesteding nog dit jaar in de markt kan worden gezet.

Beide overheden manen de NMBS-Holding in een gezamenlijke brief aan tot spoed. Zij zijn ook niet te spreken over Eurostation, die in opdracht van NMBS-Holding de studieopdracht uitvoert. "De samenwerking met Eurostation liep tot nu toe zeer moeizaam", schrijven beide overheden. "Er was een gebrekkige communicatie en opvolging, afspraken werden niet nageleefd en documenten vertoonden fouten. Daardoor werden deadlines niet nageleefd en kent het project vertraging."

De NMBS wenst niet te reageren tot het de brief heeft ontvangen. "We willen een gedegen antwoord geven en geen polemiek voeren in de media", zegt Paul Van Aelst, woordvoerder NMBS-Antwerpen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio