© LL

Parkeerboetes zetten kwaad bloed bij bewoners

Bewoners werden recent beboet, omdat ze met de beste bedoelingen hun auto deels op de stoep parkeerden. Een verbreding van de rijweg rond het pleintje tussen Vorstenhuislaan en Australiëlaan biedt volgens districtsschepen Werner Theuns (Open Vld) een structurele oplossing voor de parkeerproblemen in de buurt.

Vijf bewoners van het pleintje kregen een Pro Justitia in de bus met de aanmaning 110 euro boete te betalen. Dat leidde tot wrevel én een buurtbijeenkomst, want in het verleden werd dat bermparkeren altijd oogluikend toegestaan.

"Ik woon hier veertig jaar", zegt Bob Van Geffen. "Nooit kreeg ik daarvoor een parkeerboete in de bus. Als wij onze auto’s gedeeltelijk op de stoep zetten, doen we dat om de reglementaire ruimte te laten voor dienstvoertuigen. Als wij alleen op de rijweg parkeren, kunnen vuilniswagens, brandweer en ziekenwagens niet door. Zelfs voor personenwagens is het dan erg nipt."

Ook de manier waarop de verbaliserende agenten te werk gingen stoort de buurt. "Mijn vrouw en ik stonden op straat en hebben alles zien gebeuren", zegt buurman Kenny. "Ik heb zelfs oogcontact gehad met de agent in de combi die, zoals achteraf gebleken is, aan het schrijven was. Dan verwacht je toch eerder dat je aangesproken wordt en een opmerking krijgt. Als je dan in de pro justitia leest dat er niemand bij de wagens stond, vind ik dat bedenkelijk en stel ik mij daar vragen bij."

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio