Actie Met Belgerinkel naar de Winkel oogst minder succes

Van 26 april tot 31 mei ging de dertiende editie door van de jaarlijkse fietspromotiecampagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’. Ook Laakdal nam deel aan de actie om de fiets te promoten als ideaal vervoermiddel om de dagelijkse boodschappen in eigen gemeente te doen.

Stefan Helsen

De campagne werd volledig hernieuwd. Iedereen die met de fiets of te voet winkelde bij één van de deelnemende handelaars kreeg een Belgerinkel-lot met een unieke code. Via een registratie op pc maakte de klant iedere dag kans op tal van prijzen. Maar liefst 66 lokale handelaars namen deel aan de actie. In het totaal werden er in Laakdal 3.988 loten geregistreerd.

“Dat zijn er echter minder dan vorig jaar”, aldus schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid Frank Sels. “Wellicht zal het nieuwe registreersysteem via pc hier iets mee te maken hebben. Persoonlijk betreur ik dit. Men kon zich wel registeren bij familie en gemeente, maar toch, als je weet dat 50 % van onze inwoners nog steeds niet beschikt over een pc, dan biedt dit geen gelijke kansen. Bij de evaluatie zullen wij als gemeentebestuur de organisatie van ‘Belgerinkel’ hierover dan ook onze opmerkingen meegeven!”

Tien winnaars werden blij gemaakt met een mooi prijzenpakket. Anny Lelong uit Klein-Vorst mocht als winnares met de unieke belgerinkelfiets naar huis fietsen.

Stefan Helsen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio