Inbrekers roven smartphones bij Eldi

Inbrekers roven smartphones bij Eldi

Print
Lier - Bij elektrowinkel Eldi aan de Antwerpsesteenweg in Lier is zondagnacht ingebroken. De daders konden enkele smartphones buit maken en sloegen net voor de aankomst van de politie op de vlucht.

De ramkrakers sloegen kort na drie uur maandagochtend toe. Eerst probeerden ze met een koevoet een zijdeur van de winkel Eldi te forceren. Toen dat niet lukte, probeerden ze via de glazen voordeur. "En dat is gelukt", zucht regiomanager Glenn Lanckbeen. "Ze moeten de glazen deur met bruut geweld geforceerd hebben. Wellicht zijn ze er met hun vol gewicht tegenaan gevlogen en mogelijk hebben ze ook gebruik gemaakt van hun koevoet. Na herhaalde pogingen heeft de deur het begeven en zijn ze binnengedrongen."

"Eénmaal binnen liepen ze onmiddellijk naar de plaats waar de smartphones van Samsung lagen. Ze konden er een tiental meegraaien. Vreemd genoeg lieten ze de tabletcomputers, die er net naast lagen, gewoon liggen. Dat wijst erop dat de dieven goed wisten wat ze moesten hebben en wat niet. In de winkel zelf werd geen schade aangericht. Gelukkig maar."

Buurtbewoners zouden op het tijdstip van de inbraak twee auto's horen vertrekken hebben. Maar het is nog onduidelijk of het om de voertuigen van de inbrekers ging. "Ons alarm heeft haar werk gedaan. De daders wisten door het loeiende alarm dat ze niet veel tijd hadden. Bovendien was de politie razendsnel ter plaatse. Helaas waren de dieven toen al vertrokken", aldus nog Lanckbeen.

De politie keek in de omgeving van Lier nog uit naar verdachte voertuigen maar de daders konden nergens meer aangetroffen worden. Het sporenteam van de politie kwam maandagochtend ter plaatse voor een grondig sporenonderzoek op de vernielde deur. Daarop zou onder meer een voetafdruk van één van de daders teruggevonden zijn. Eldi stelde alles in het werk om de sporen van de inbraak zo snel mogelijk uit te wissen. "En daarin zijn we gelukt. Om tien uur maandagochtend kon onze winkel in Lier gewoon opengaan voor onze klanten."

Beeld Google Street View

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio