© Medialaan

De ‘luierik’ van de Pfaffs heeft eindelijk een job

Nicolas Liébart, de man van Debby Pfaff, werd jarenlang versleten als luierik. Debby werkte zich volgens de Vlaming te pletter terwijl huisman Nicolas niks anders deed dan ‘pintjes drinken en in de zetel hangen’. Hij kwam naar verluidt zijn huis niet uit voor een maandloon minder dan 10.000 euro. Maar kijk, die luierik heeft nu toch een job, vertelt hij in Story.

kidr

Als er iemand van de Pfaffs de hele voorpagina van een boekske vult, dan moet er wel groot nieuws zijn. En ja hoor: Nicolas (Pfaff) Liébart heeft eindelijk een echte job. Niet zomaar huisman spelen en pintjes drinken, zoals de Vlaming graag denkt, maar echt uit bed komen om te gaan werken.

‘Ik werk halftijds als arbeider in de petrochemie bij Interseal. De firma is vaak actief in raffinaderijen in de Antwerpse haven en herstelde ook de leidingen na de gasramp in Gellingen. De zaakvoerder van dat bedrijf is een goede kameraad van mij, en zo zijn we beginnen samenwerken’, vertelt Liébart in Story. De foto die Story op de kop kon tikken bewijst het verhaal. We zien Nicolas in een witte overall en met blauwe helm en handschoenen aan de slag met een pijpleiding.

Met zijn bijnaam als ‘luierik van de Pfaffs’ zit Liébart niet langer verveeld. ‘Mensen vergeten dat ik zelf heel veel gewerkt heb in ons zonnebankcenter. Niemand zag dat en het werd nooit gefilmd. Maar ik heb leren leven met dat imago en heb er geen last van. Ik werd betaald voor die docusoap en was gelukkig. Voor de rest trok ik het me niet aan wat ze zeiden of schreven.’