© Mia Uydens

Haperende cruise control kost man bijna het leven

Een haperende cruise control van zijn zware Volvo XC90 kostte Walter Van Lommel uit Zoersel bijna het leven. Hij wil andere bestuurders waarschuwen.

KRISTIN MATTHYSSEN

De autobouwer zelf wijt het euvel aan het feit dat Van Lommel niet naar een officiële Volvogarage ging voor onderhoud. Walter Van Lommel heeft zijn vertrouwen in de zo roemrijke veiligheidssystemen van Volvo totaal verloren.

“Op 2 oktober reed ik van Brasschaat richting Sint-Job. Omdat de snelheid op die baan beperkt is tot 70, had ik mijn cruise control aangezet. Toen ik probeerde te vertragen om de rotonde op de brug over de E19 op te rijden, weigerde mijn wagen te vertragen. Met een snelheid van 70 kilometer per uur ben ik uit de bocht gegaan en werd ik tegen de verlichtingspaal gekatapulteerd. Nog een geluk dat er geen andere voertuigen bij betrokken waren. Mijn wagen is total loss”

Volgens René Aerts van Volvo Cars Benelux is de betrokken wagen van 3 juni 2005. “De eigenaar heeft de wagen tweedehands gekocht in 2010. De laatste passage bij een officiële Volvo-verdeler dateert van 13 augustus 2009. De wagen komt dus al vijf jaar niet meer in het Volvo-net. Onze officiële verdelers zijn in staat de wagen in topvorm te houden door regelmatig software updates uit te voeren”, zegt Aerts.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio