Gemeenteraad geeft Martin King titel ereburger

Martin King (55) uit Terhagen (Rumst) krijgt van het gemeentebestuur, na zijn eerdere erkenning als ambassadeur, nu ook de titel van ereburger. De voormalige universiteitsprofessor maakt van het verhaal van de tweede wereldoorlog zijn levenswerk.

Jef Wijckmans

Door zijn studies kon hij in België aan het werk als professor Engels en Europese geschiedenis aan de Franstalige universiteit in Leuven en later aan de universiteit van Antwerpen. Ondertussen is hij op rust gesteld maar maakt hij zich nuttig in het vrijwilligerswerk. Martin King is ondertussen internationaal bekend als auteur-historicus en WO II-kenner. Hij streed vooral ook voor de officiële erkenning van Augusta Chiwy als oorlogsheldin. Martin vond haar in een rusthuis in Elsene. Daar aanhoorde hij haar levens- en vooral oorlogsverhaal. Hij schreef een boek over haar onder de titel ‘De Vergeten Verpleegster’ en streed voor haar erkenning. Het boek is ondertussen in drie talen uitgegeven.

In 2011 ontving Chiwy voor haar moed en dapperheid de erkenning als ‘Ridder in de Kroonorde’ uit handen van Minister Pieter De Crem. Martin King trok ook naar Amerika en mocht zelfs een toespraak houden in het Pentagon in Washington. Op 12 december 2011 ontving ze van het Amerikaanse ministerie van Defensie de medaille van humanitaire burgerverdienste. Foto Jef Wijckmans

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio