© KH

Wilde achtervolging eindigt in Turnhout

De lokale politie van Turnhout kon maandag na een wilde achtervolging een bestuurder klemrijden en aanhouden. De dolle rit was begonnen in Tilburg en eindigde in Oosthoven (Oud-Turnhout). Het waren de intelligente camera’s die de politie een handje hielpen.

In Tilburg sloeg maandagnamiddag een automobilist op de vlucht toen een agent van de Nederlandse politie hem wilde laten stoppen. Het kwam tot een woeste achtervolging die niet zonder brokken verliep en een vervolg kreeg op Belgisch grondgebied. Hoewel de Kempense politiediensten door hun Nederlandse collega’s verwittigd waren, kreeg de actie pas een ontknoping toen de intelligente camera’s van de politie Turnhout de geseinde auto via Ravels de zone zagen binnen stormen. Na een waanzinnige rodeorit over de Turnhoutse ringlaan en enkele centrumstraatjes kon de verdachte in Oosthoven klem worden gereden.

“De actie bewijst nog maar eens de goede werking van ons cameranetwerk en ons systeem van speracties”, zegt commissaris Bart Raeymaekers van de politie Turnhout. “De handelwijze bij dergelijke acties hebben we de voorbije jaren echt gedrild. Door die intelligente camera’s op de invalswegen onderscheppen we geregeld geseinde of vluchtauto’s die vanuit Nederland of Antwerpen onze politiezone binnenrijden.”

Lees dinsdag meer in Gazet van Antwerpen – Editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio