© HBVL

© HBVL

1 / 2

Gefrustreerde rechter klaagt dat veelovertreders cel niet in moeten

338 verkeersveroordelingen, goed voor 61 maanden celstraf en drie keer een levenslang rijverbod. Toch werd een Brusselse bestuurder nadien nóg maar eens achter het stuur betrapt met 1.8 promille in zijn bloed in een onverzekerde wagen.

fivr

De man werd gisteren opnieuw veroordeeld tot een levenslang rijverbod en anderhalf jaar effectief, maar tot op vandaag zat hij amper een dag in de gevangenis.’Waarom moeten wij nog straffen uitspreken als ze niet worden uitgevoerd?’, klaagt de politierechter.

‘Van al die straffen heb ik eigenlijk nog maar twee keer twee maanden in de gevangenis gezeten’, verklaarde Sandro T. maandag aan Halse politierechter Dina Van Laethem, waar hij ondanks alles nóg maar eens terechtstond voor een zoveelste verkeersovertreding.

De rechter veroordeelde hem nog maar eens tot anderhalf jaar effectieve gevangenisstraf en een vierde levenslang rijverbod. nop kreeg hij zijn vierde levenslang rijverbod opgelegd. ’Wat heeft het eigenlijk nog voor zin om straffen uit te spreken terwijl ze amper worden uitgevoerd? ‘Natuurlijk is dit zéér frusterend’, klaagde echter Van Laethem na afloop van de zitting.