© BFM

“De Turnhoutsebaan is pure chaos”

Districtsvoorzitter Marij Preneel wil dat de stad dringend met het Vlaams Gewest en De Lijn aan tafel zit om een oplossing te zoeken voor de verkeersproblemen op de Turnhoutsebaan. Een 54-jarige vrouw uit Antwerpen vecht nog steeds voor haar leven nadat ze gisterenmorgen op de Turnhoutsebaan was aangereden door een bromfietser.

Het slachtoffer fietste op het middenvak van de Turnhoutsebaan, in de richting van het stadscentrum. Toen de vrouw linksaf wilde slaan, werd ze gegrepen door een bromfietser die haar probeerde in te halen. Ze belandde met een enorme klap tegen het wegdek en bleef roerloos liggen. Ook de bromfietser kwam ten val, maar hij stond opnieuw recht en vervolgde zijn weg, zonder zich om de fietsster te bekommeren.

Districtsvoorzitter Marij Preneel: “Het is daar pure chaos. De voorbije vijf jaar vonden er 321 ongevallen met letsel plaats. Het drama van de Turnhoutsebaan is dat niemand zich er nog verantwoordelijk voor voelt.”

Schepen Koen Kennis benadrukt dat het ongeval een geval van vluchtmisdrijf en verkeersgedrag is. “Wij werken wel degelijk samen met gewest en De Lijn aan een oplossing die de trams op termijn ondergronds moet brengen.”

JVDAA, SVW

Lees meer in Gazet van Antwerpen, editie Stad.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio