Personeel Belfius kiest massaal voor uitgang

Foto: Bart Dewaele, BDW

Personeel Belfius kiest massaal voor uitgang

Print

De vertrekregelingen in het besparingsplan van Belfius zijn zo succesvol dat de staatsbank eind dit jaar al de personeelsreductie zal bereiken die ze voor 2016 had voorzien. Dat blijkt uit een interne chat tussen de directie en het personeel van de staatsbank, bericht De Tijd dinsdag.

Belfius hoopte bij de lancering van het besparingsplan in 2012 zijn personeelskosten met 140 miljoen euro te reduceren. Daardoor stonden (netto) 670 jobs op de helling en zou de tewerkstelling bij de bank in 4 jaar tijd dalen van 5.445 naar 4.775 voltijdse equivalenten. Twee jaar later staat de teller al op 4.800, liet de directie weten. Dat betekent niet dat de vertrekregelingen worden stopgezet. Belfius zet ze gewoon voort, waardoor het aantal voltijdse equivalenten tegen 2016 daalt naar 4.300 of 10 procent lager dan voorzien.

Bij de voorstelling van de halfjaarresultaten vorige maand zei topman Marc Raisière dat de verhouding van de kosten tot de inkomsten van 66 procent nu naar 60 procent moet dalen. Dat er meer personeel vertrekt dan in het sociaal plan was beoogd, helpt om die doelstelling te halen.

.

Nu in het nieuws