© Archiefbeeld Dirk Vertommen

Trucker riskeert twee jaar cel met uitstel na messteek

Een 39-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur riskeert een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel en een geldboete van 1200 euro. De beklaagde diende in Mechelen-Noord een landgenoot een messteek in de hals toe. Die overleefde als bij wonder de aanval.

Leo De Nijn

De steekpartij gebeurde op 26 februari van dit jaar, in het industriepark Mechelen-Noord, aan de Oude Baan. De plek is bij buitenlandse truckers bekend om te verzamelen en de nacht door te brengen. Op die avond had beklaagde Gancho Y. afgesproken in het voertuig van het latere slachtoffer.

Samen met nog een derde man, allen Bulgaarse collega’s, liep het avondje praten tot een partijtje stevig drinken, gevolgd door een ruzie en de bijna fatale messteek die de beklaagde toediende aan zijn collega. Blijkbaar kwam van het ene woord het andere en op de duur waren de drie aan het ruziemaken. Dat was voor de Bulgaarse trucker het sein om zijn collega’s wandelen te sturen. Tijdens de hoogoplopende ruzie greep de beklaagde in zijn zak naar een mes en stak er mee in de hals van het slachtoffer. Het slachtoffer bloedde hevig en werd ter plaatse verzorgd door de MUG en overleefde de aanval. Op maandag 10 november velt de rechter zijn vonnis.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio