© JHS

Reanimatie voor gemeenteraadsleden

De raadsleden van de stad Antwerpen kregen maandag een opleiding reanimatie. Dit gebeurde naar aanleiding van Restart a Heart van de Belgische Reanimatieraad op 16 oktober. 95 procent van de bevolking kan of durft geen hartmassage te geven, en daar willen ze verandering in brengen.

In België hebben jaarlijks tienduizend mensen een hartstilstand, en hun overlevingskans ligt maar tussen de vijf en de tien procent. Daarom organiseert de Belgische Reanimatieraad op 16 oktober voor de tweede maal 'Restart a Heart'. Het doel? Mensen bewust maken dat hun handelingen het verschil kunnen betekenen tussen leven en dood, en door enkele basistechnieken aan te leren jaarlijks misschien wel tot drieduizend levens te redden.

Dr. Nicolas Mpotos: “Iets doen is altijd beter dan niets doen. Te veel mensen zijn bang om iets fout te doen, ze voelen zich machteloos wanneer een naaste een hartstilstand heeft. Tachtig procent van de ongevallen gebeuren thuis, en slechts een vijfde wordt gereanimeerd. Dat cijfer moet omhoog.”

Meer informatie en de lokale acties vind je terug op http://restartaheart.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio