© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

© Sven Van Haezendonck

1 / 3

Eerste deel vernieuwde Bruul klaar

In juni 2015 moet de nieuwe Bruul in Mechelen helemaal klaar zijn. De aannemer heeft maandagmiddag het eerste gedeelte van de vernieuwde winkelstraat afgewerkt.

Sven Van Haezendonck

Hoe de nieuwe Bruul er zal uitzien, kunnen Mechelaars en shoppers sinds gisteren ontdekken in de Korte Bruul. In het gedeelte tussen de Grote Markt en de Botermarkt werden de kasseien in vijf weken tijd vervangen door vlotter te bewandelen Portugese tegels in graniet.

Tot aan Vijfhoek

Dat type steen wordt ook in de rest van de winkelstraat aangelegd, net zoals op de Botermarkt en aan de Vijfhoek. "In juni volgend jaar, vlak voor de zomersolden, willen wij met heel de straat klaar zijn", zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Ruim vier miljoen

De stad trekt 4,1 miljoen euro uit voor de vernieuwing. Een verantwoorde investering volgens de schepen. "Stilstaan is achteruitgaan. De crisis is voelbaar. Dat merk je bijvoorbeeld aan de leegstaand in de Geitestraat. Het is dus belangrijk dat we investeren in de commerciële uitstraling van onze belangrijkste winkelstraat", stelt De Nijn.

Lees ook het artikel in de dinsdagkrant van Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio