© Mia Uydens

Herentalse (19) met Syrische roots neemt 'Journaal' over

De negentienjarige Hilda Nasro uit Herentals neemt op donderdag 16 oktober het Journaal om 18u op Eén voor haar rekening. De scholiere met Syrische roots vervult dat werk in het licht van de Zuiddag.

De Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren die zich inzet voor internationale projecten rond duurzaamheid en rechtvaardigheid. Tijdens de Zuiddag op 16 oktober gaan Vlaamse jongeren één dag aan het werk in bedrijven. Het loon dat ze daarmee verdienen, wordt aan het goede doel van Zuiddag doorgestort.

Hilda Nasro kon zo voor donderdag een plaatsje op de VRT-nieuwsredactie bemachtigen en mag voor één keer de rol van ankervrouw op zich nemen. Ze is bovendien dit jaar het gezicht van de Zuiddagaffiche.

De jonge vrouw was vorig jaar ook al een van de vijf ambassadeurs van Zuiddag die op inleefreis naar Peru mochten. Dit jaar zit ze in het bestuur. Die taak combineert ze met haar zesde jaar in het middelbaar in Herentals.

De negentienjarige kwam vijftien jaar geleden in België terecht, maar het grootste deel van haar familie woont nog in Syrië. Van afkomst zijn ze yezidische Koerden, die momenteel geviseerd worden door de IS-troepen in Syrië.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio