© Margo Tilborghs

Donderdag dan toch staking bij Elster-Instromet

De onderhandelingen in het bedrijf Elster-Instromet zijn vastgelopen. Het voorstel voor het sociaal plan is door een ruime meerderheid van de werknemers verworpen. Het bedrijf gaat vanaf donderdag in staking.

MaTi

“Het personeel heeft deze ochtend het laatste voorstel van de directie met een erg grote meerderheid verworpen”, zegt vakbondsvrouw Lieveke Norga van het ACV.

“De volgende stap is een onvermijdelijke staking. Die zal donderdag ingaan, omdat er op dat moment ook duidelijkheid bestaan over het voorstel dat de directie aan de Nederlandse collega’s zal overmaken. Heel wat Nederlanders zijn tewerkgesteld in de Belgische vestiging, maar ze hebben eigenlijk een contract hebben met de Nederlandse vestiging van Elster. Ook zij zullen ontslagen worden. Die onderhandelingen lopen parallel. Op die manier staan we samen sterk. We hopen voor donderdag misschien toch nog met een nieuw voorstel op de proppen zal komen. We staan in ieder geval op elk ogenblik open voor besprekingen.“Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio