© GvA

© GvA

© GvA

© GvA

1 / 4

Colomaplus pakt goud tijdens vegetarische kookwedstrijd

Drie leerlingen van Colomaplus in Mechelen hebben goud gepakt tijdens een gastronomische vegetarische kookwedstrijd. De titel ‘Chef van de Toekomst’ levert hen een stage van een week op in het Brusselse sterrenrestaurant ‘Chalet de la fôret’.

Sven Van Haezendonck

Celine Van Hoyweghen en Quinten Jacobs van het zesde jaar Restaurant-Keuken en Jordi Dubois van het zede jaar Grootkeuken haalden de finale. Hun opdracht was een gastronomisch, vegetarisch 3-gangenmenu creëren.

Hokkaidupompoen

De leerlingen maakten als starter een gerechtje met quinoa, kastanje, avocado en beukenzwam. “Het hoofdgerecht werd een prachtcreatie van seitan, hokkaidupompoen, gele biet en Japanse andoornknol”, zegt een fiere directeur Gwendolina Goormans.

Aardpeerijs

Als afsluiter hadden de drie talenten gekozen voor een tongstrelend zoetje met aardpeerijs, sojayoghurt, appel en hangop van yofu. Het goud levert de leerlingen niet alleen een kookstage op, maar ook een gastronomisch diner. “Wij feliciteren de leerlingen en hun leraren met deze ‘smaakvolle manier’ om Colomaplus in de kijker te zetten”, stelt de directeur.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio