© Walter Saenen

Moby inspireert nieuwe thee van Lombardia

Alain Indria van vegetarisch restaurant Lombardia ontwikkelde twee nieuwe theesoorten. Coconut Vibrations en GreenLove komen naast de al wereldberoemde GingerLove te staan. Zanger Moby gaf de aanzet.

Johan Van Baelen

Die GingerLove, Alains versie van gemberthee, raakte wereldberoemd door een aantal toevalligheden. Een journaliste van The Wall Street Journal zette hem op haar lijstje van Must do’s in Belgium. Zanger Sting roemde de thee, die zijn stem smeerde, op een YouTube-filmpje. Na hem volgden loftuitingen van nog meer sterren. Michael Caine kocht pákken thee, Nicole Kidman passeerde incognito in het restaurant.

Nu pakt Alain uit met twee nieuwe soorten: de GreenLove en de Coconut Vibrations. “GreenLove is een mengeling van Japanse matcha (fijne, groene thee) en biologisch appelsap, en heeft een fluweelzachte groene-appelsmaak. De Coconut Vibrations doet me denken aan mijn surftijd: een kokosnoot stuk slaan en drinken. Deze thee geeft een zwoel melkgevoel zonder koffie, de latte 2.0”, lacht Alain.

Maar het was de New Yorkse muzikant Moby die de aanzet gaf tot meer. “Als veganist kon hij de GingerLove niet proeven, want er zat een melkproteïne in. Hij pushte me om er een veganistische drank van te maken. ‘Meteen boor je de grootste onbewerkte markt aan die er is. En geen enkele religie kan tegen jouw product zijn’, zei Moby.”

Meer info: www.lombardiahotdrinks.com

Lees dinsdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio