© BELGA

Farid ‘Le Fou’ met ziekenwagen overgebracht naar Sint-Gillis

Gedetineerde Farid Bamouhammad, die sinds een week in hongerstaking is in zijn cel in Marche-en-Famenne, is maandagavond in een ziekenwagen overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis. Dat heeft zijn advocaat, Thierry Moureau, meegedeeld.

tomas

“Hij werd naar Sint-Gillis gevoerd omdat die gevangenis een ziekenhuis heeft. Eens hij verzorgd is, zal hij terugkeren naar Marche-en-Famenne”, aldus de advocaat, die zich zorgen zegt te maken over de gezondheidstoestand van zijn cliënt. “Ik veronderstel dat de zaak ernstig is. Het gevangeniswezen beslist niet zomaar om iemand over te plaatsen. We zijn al enkele dagen ongerust. Het gaat helemaal niet goed met hem.”

Afgelopen dinsdag werd Farid Bamouhammad na een nieuw incident in de isoleercel gestopt. De gevangene had verklaard dat hij aangevallen en geïntimideerd werd door zijn bewakers. Maar er werd niet ingegaan op zijn vraag om de videobeelden daarvan te onderzoeken. Daarop ging hij in hongerstaking en weigerde hij ook te drinken.

Farid Bamouhammad, die sinds 1985 opgesloten zit voor doodslag, poging doodslag en poging tot ontvoering, werd begin september naar Marche-en-Famenne overgebracht.