© AFP

-

Platini: ‘Financiële fair play zorgt nu al voor terugdringen van schulden’

UEFA-voorzitter Michel Platini is tevreden over de resultaten van de invoering van de financiële fair play (FFP) en kijkt de toekomst hoopvol tegemoet. ‘De financiële fair play zorgt nu al voor het terugdringen van de schulden van de Europese clubs’, vertelde Platini maandagavond na afloop van ‘een constructieve ontmoeting’ met de top van de Europese voetbalwereld in het Zwitserse Nyon.

Afgevaardigden van onder meer de Engelse voetbalbond FA, de Europese clubassociatie ECA, de spelersvakbond FIFPro en een rist Europese topclubs (AC Milan, Bayern, Juventus, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester City...) waren naar Nyon afgezakt om de invoering en de reglementering van de FFP met Platini onder de loep te nemen.

‘Het was een constructieve ontmoeting en dat toont nog maar eens aan dat de hoofdrolspelers op het Europese voetbaltoneel willen meewerken aan een financieel gezonde toekomst voor het clubvoetbal. We hebben de schulden al kunnen terugdringen en ook de financiële situatie is onder controle. We moeten nu samenwerken om ervoor te zorgen dat de clubs kunnen groeien in de toekomst. De samenkomst van vandaag was alvast een stap in de juiste richting’, aldus Platini.

Eind augustus had de Fransman reeds gemeld dat het totale verlies van de Europese clubs van 1,7 miljard euro naar 800 miljoen euro gezakt is. De ECA sloot zich bij dat standpunt aan. ‘Financiële fair play is een goede zaak voor het clubvoetbal en verzekert een verdere duurzame ontwikkeling van onze sport’, vertelde ECA-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. ‘Economische realiteit moet onze topprioriteit zijn. We verwelkomen de FFP en hebben veel vertrouwen in de UEFA en voorzitter Platini.’

Meer sportnieuws