Finalistes Miss België 2015 voorgesteld in Carré

In discotheek Carré in Willebroek zijn maandagavond de finalistes bekendgemaakt voor Miss België 2015. De eindstrijd zal ditmaal tussen 30 meisjes gaan - vorig jaar waren dat er slechts 20 - die het op zaterdag 10 januari in het Plopsa Theater in De Panne tegen elkaar zullen opnemen om de opvolgster te worden van Laurence Langen. West-Vlaanderen is het best vertegenwoordigd met 5 finalistes, voor Antwerpen en Brussel met elk 4.

tomas

De 30 kanshebbers zijn allen tussen de 18 en 25 jaar oud, de jongsten zijn Jennifer Rosenberg en Nina De Baecke die beiden op 23 mei 18 werden. Twee derde van hen studeert nog. De finalistes werden gekozen uit maar liefst 1.500 inschrijvingen, via eerst de provinciale missverkiezingen en vervolgens op een nationale selectiedag. Tijdens die selectiedag legden de meisjes onder meer een test af over hun kennis over België, gevolgd door een interview en bikinidefilé.

“Alle kandidates droomden er als kind al van om ooit Miss België worden”, zegt Miss België-voorzitster Darline De Vos. “Toen was het nog de prinses met het kroontje, nu van de glamour en de dynamische jonge vrouw die als Miss België vele kansen krijgt. Miss België is een diploma en een enorme levensles. Voor vele laureates was het ook een springplank naar de media, of soms naar de politiek of naar de modellenwereld.”

De uiteindelijke winnares zal ons land ook vertegenwoordigen op de internationale verkiezingen Miss World en Miss Universe.