© www.appdicted.com

Vier leuke apps voor kapsels

Zin om jezelf een nieuwe look aan te meten en eens wat anders te doen met je haar, maar schrik dat de kleur of stijl niet zal uitdraaien zoals gewenst? Volgende applicaties voor Apple en Android maken het mogelijk eerst even te kijken of je favoriete kapsel je staat, vooraleer de schaar er definitief in te zetten. Daarnaast bieden ze ook de nodige inspiratie en heel wat tips en video's.

kvd

1. Hair Styles and Haircuts

Hier kan je kiezen uit meer dan 900 stijlen, maar er zijn ook video’s ter beschikking met handleidingen voor het maken van verschillende kapsels, zoals waterval- of gevlochten kapsels. Het resultaat van je keuze kan je opslaan bij ‘favorieten’ en vervolgens laten zien aan je kapper. Deze app is terug te vinden in de ‘Google Play’-store en is niet-betalend.

2. Hair Color Booth

Hair Color Booth is speciaal voor mensen die willen weten hoe ze zouden staan met een volledig andere haarkleur. Je kan digitaal je haar kleuren, van punk tot blond of brunette. Er is een ruime keuze uit kleuren en combinaties die eindeloos kunnen worden bijgesteld. De zoomfunctie zorgt ervoor dat je alles tot in detail kan bekijken. Te verkrijgen voor iPhone en iPad aan de prijs van 0.78 euro.

3. Hairstyle Makeover

In deze app heb je keuze uit kapsels die ooit echt werden gemaakt door professionals. Ze verwenden hun klanten met kapsels van beroemdheden of modellen en nu kan je ook zien of deze kapsels jou staan. Je kan een foto selecteren of maken en vervolgens kiezen uit meer dan 600 realistische kapsels. De app is beschikbaar voor iPhone en iPad en is volledig gratis.

4. Magic Mirror

Met deze app kan je eindeloos experimenten met kapsels en kleuren. Naast de verschillende stijlen, zowel voor mannen als voor vrouwen, kan je ook je eigen haarkleur samenstellen en zelfs mèches laten zetten. Stijlen en kleuren kunnen tegelijkertijd worden toegepast. Magic Mirror is beschikbaar bij Google Play en kost 2,49 euro.

NIET TE MISSEN