© BELGA

Kirsten Flipkens tegen kwalificatiespeelster in Luxemburg

Zevende reekshoofd Kirsten Flipkens (WTA 45) neemt het in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg (hard/250.000 dollar) op tegen de Zweedse kwalificatiespeelster Johanna Larsson (WTA 85).

dmm

De 28-jarige Flipkens en de 26-jarige Larsson stonden eerder nog maar één keer tegenover mekaar op het WTA-circuit. Drie jaar geleden was Larsson in de achtste finales op het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen in drie sets te sterk voor Flipper. Flipkens hoopt in Luxemburg alvast beter te doen dan vorig jaar, toen ze er in de openingsronde strandde. Als de Kempense het haalt van de Zweedse qualifier, neemt ze het in de tweede ronde op tegen de winnares van het duel tussen de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic (WTA 75) en de Sloveense Polona Hercog (WTA 98).

De twintigjarige Alison Van Uytvanck (WTA 79), die in Luxemburg haar seizoen afsluit, speelt in de eerste ronde tegen de Zwitserse Stefanie Vögele (WTA 69). Ook zij speelden al één keer tegen mekaar. Vorig jaar was de Zwitserse in de eerste ronde van de Fed Cup in twee sets te sterk voor onze landgenote.

Van Uytvanck heeft net een week rust achter de rug, omdat ze vermoeid was na een lange Amerikaanse en Aziatische Tour. Voor het WTA-toernooi in het Japanse Osaka gaf ze vorige week dan ook in extremis forfait.

Meer sportnieuws