TREND. Herfstmode met een knipoog naar de sixties

Jassen met een brede riem, statement kettingen en aansluitende truitjes met een rolkraag: de jaren 60 zijn deze herfst helemaal terug in de mode. Zo breng je - in stijl - een ode aan het verleden.

vwh

Goed nieuws voor dames met een liefde voor nostalgische mode: dit najaar mag je de Betty Draper uit ‘Mad Men’ in jezelf naar boven halen. De golden sixties zijn hipper dan ooit. Zelfs de bekendste ontwerpers zoals Gucci, Louis Vuitton en Givenchy brengen een ode aan de trends van een halve eeuw geleden.

Beeld: Helmut Lang/ Catwalk Pictures

Aansluitende truitjes met een sobere of experimentele rolkraag: het kan weer. Combineer een sober truitje met een kokerrok met pittige print, een paar pumps en een basic trenchcoat en je het de retrostijl eigen gemaakt.

Met winterjassen kan je dit najaar alle kanten uit, maar de meeste modehuizen gaven hun creaties een vleugje retro mee. Denk aan poederkleurige creaties met brede riem, af en toe een beetje pied de poule en onvervalste rock-’n-rollaccenten in nepbont.

Beeld: Gucci, Louis Vuitton / Catwalk Pictures

Verder ben je in de koudste seizoenen van dit jaar à la mode in een A-lijn jurk. Ga bij voorkeur voor een vintage model in een zachte kleur of met psychedelische print.

Beeld: Gucci, Valentino / Catwalk Pictures

Dit laat zich perfect combineren met laarzen tot aan of net over de knie. Werk af met een statement ketting of een kraagje die je een extra zachte uitstraling geeft.

Beeld: Gucci, Dolce & Gabbana, Givenchy / Catwalk Pictures

Zo krijgt je look een sixties-allure

OUTFIT 1

Jas - Only - 89,95 euro Jurk - Esprit - 49,99 Laarzen - H&M - 49,99 euro

OUTFIT 2Jurk - H&M - 49,99 euro Jas - River Island - 295 euro Ketting - New Look - 19 euro

OUTFIT 3Rok - Kaffe - 34,95 euro Schoenen - Tamaris - 49,95 euro Truitje - Splendid - 70 euro

NIET TE MISSEN